Kritiken gäller en misslyckad skolpolitik i Norberg

INSÄNDARE

”Det är anmärkningsvärt och misskrediterande att en politiker omskriver en tjänsteperson på det här sättet.” Det skriver S-politikerna Karl Karlsson och Johanna Odö i ett insändarsvar i FP. Här svarar Anna Lindgren, Demokraterna i Norberg.

Jag vet inte vad Karl och Johanna försöker visa med sin insändare. Skall de föreställa sig vara de ” vuxna i rummet ” samtidigt som de känner sig tvungna att tillrättavisa ” det lokala missnöjespartiet Demokraterna ” som återkommande retar upp dem med giftiga nålstick i debatten.

Det vore mer klädsamt om Socialdemokraterna kunde bete sig som vuxna och läsa igenom och bemöta budskapet i den insändare som ni nu beklagar er över. Kritiken som förs fram i artikeln har sin udd riktad mot den politiska ledningen och är en direkt konsekvens av en politiskt misslyckad skolpolitik.

När skolchefen utöver det tillåter att en av hennes rektorer, på arbetsplatsmöten och lokal samverkan lägger skulden till skolans rekryteringsproblem på Demokraterna trots att vi inte har något inflytande har hon gått för långt. Vi accepterar inte att förvaltningens tjänstepersoner driver en partipolitisk kampanj för att dölja sitt eget tillkortakommande.

Det är hedervärt att ni står upp för era anställda i skolan i pressen men jag och de anställda skulle uppskatta om ni gjorde på samma sätt i verksamheterna. Skolan präglas idag av en hög personalomsättning, många sjukskrivningar och utbrända anställda.

Norberg kan bättre – men inte med Socialdemokraterna vid ratten.

Anna Lindgren, ledamot i utbildningsutskottet

%d bloggare gillar detta: