SD: Skyddsombudens arbete är av största vikt

INSÄNDARE

Sverigedemokraterna är på frammarsch bland arbetarrörelsen och Socialdemokraterna är inte längre det självklara valet. Att Socialdemokrater fortsätter försöka skrämmas med SD-spöket är därför inte någon större överraskning.

Har man gjort upp med Centerpartiet om uppluckringar i arbetsrätten och övergett arbetarrörelsen vill man självklart inte diskutera sakpolitik.

Vi anser skyddsombudens arbete är av största vikt. Det som ska avskaffas är den politiska kopplingen. Sverigedemokraterna har varit tydliga med hur vi ser på skyddsombud, både lokala som regionala. De fyller en viktig roll på svenska arbetsplatser. Lokala skyddsombud på en arbetsplats ska utses av de anställda på arbetsplatsen. Intresse och engagemang skall vara avgörande, inte partifärg.

Med dagens system stänger man ute stora delar av löntagarna från möjlighet att bli skyddsombud vilket är mycket allvarligt då vi idag har stor brist på skyddsombud. Ett regionalt skyddsombud som är delvis avlönat av staten skall ovillkorligen ha tillträde till samtliga arbetsplatser i Sverige och inte vara knutna till några avtal.

Med dagens system stängs många arbetsplatser ute från arbetsmiljöarbetet då Socialdemokraterna prioriterar makten över arbetsplatsen, före arbetsmiljön. Siffrorna i senaste SCB-mätningen är tydliga. Bland män inom LO-yrken är Sverigedemokraterna med råge största parti. Sverigedemokraterna värnar den svenska modellen där fackföreningarna spelar en viktig roll.

Vi vill dock frikoppla dem från partipolitiken. När topparna inom fackförbunden som påstår sig företräda löntagarna samtidigt sitter i Socialdemokraternas partistyrelse har man tappat all trovärdighet, detta då man godkänner en politik som är direkt skadlig för sina medlemmar.

SD – Det riktiga arbetarpartiet!

Magnus Persson, arbetsmarknadspolitisk talesperson

Ewa Olsson Bergstedt, gruppledare Skinnskatteberg

Bertil Fredriksson, gruppledare Fagersta

%d bloggare gillar detta: