Att ta åt sig äran ger ingen trovärdighet inför valet

INSÄNDARE

Det är ingen måtta på vad Socialdemokraterna i Fagersta inför valet tar åt sig äran av att ha åstadkommit de senaste åtta åren. Men detta självskryt ökar bara misstroendet mot politiker.

Det är på S egen Facebooksida som partiet bredvid ett porträtt på kommunalrådet räknar upp en massa saker som hänt i Fagersta sedan de fick makten, men flera av dessa har inte partiet haft nåt att göra med och särskilt inte flörten med Priderörelsen.

Några exempel som Socialdemokraterna nämner:

• Pridefestivalen. Men den anordnades av två privatpersoner en endaste gång 2019 och kommunen erbjöds att ta över, men det ville man inte. Att då ta åt sig äran av Pride är fult.

• Bredbandsutbyggnaden. Den har vi själva fått betala för. Det kostade över tjugo tusen per villa och inte en krona i bidrag från kommunen.

• Programmering i grundskolan. Det är inget Fagerstafenomen utan ingår som ett obligatoriskt inslag i läroplanen sedan höstterminen 2018.

• Utveckling av stationsmiljöer. Det ser väl precis likadant ut vid dessa båda stationer som det gjorde för åtta år sedan? Mer ogräs vid denna norra bara.

• Kommunalt servicecenter. Det har ju redan stängts igen på grund av att det inte behövs.

Nej, låt det bli en valrörelse där sanningen står i första rummet och bort med överdrivet skryt och löften som inte kan hållas.

Trött på politikers brist på moral

%d