Boende i Uggelbo gör protestlista mot att båtrampen ska anläggas vid deras badplats

Sedan många år finns en populär badplats i Uggelbo, i folkmun kallad ”Bertils brygga”. När Fagersta kommun nu ska anlägga en sjösättningsramp där protesterar boende och vill att platsen fredas för badande.

”Vi som bor i Uggelbo vill kunna ta ett dopp i sjön vid Bertils brygga. Bertil har gjort ett fantastiskt jobb med att fixa den här badplatsen åt oss som bor här. Det är livskvalitet för oss Uggelbobor att kunna gå ner och svalka oss här i närheten”, står det på listan som Anna Persson tagit initiativ till.

”Varför måste båtrampen läggas just där? Det måste väl finns väl någon annan plats att lägga den? Det blir inte alls detsamma att gå ner och bada i den fina miljön som är där idag om det kommer bilar och båtar med avgaser som stinker. Dessutom en säkerhetsrisk med båtarnas propellrar. Nej lägg den på en bättre plats och låt oss boende få njuta av den lilla badviken som den är i stället.”

Redan första dagen hade det kommit in 37 namnunderskrifter på listan som senare ska lämnas över till Fagersta kommun och NVK som ansvarar för att bygga rampen.

%d bloggare gillar detta: