Varför inte sätta bidragstagare i arbete med att snygga upp i Fagersta?

INSÄNDARE

När Socialdemokraterna på riksplanet nu äntligen upptäckt att det skapat olika svåra problem att människor kan komma till Sverige och år ut och år in leva på att andra jobbar ihop till deras försörjning, så kan Fagersta bli ett föredöme för att stävja detta missbruk.

Det är egentligen helt otroligt att människor tillåts gå på socialbidrag så till den grad att det kostar Fagerstas skattebetalare över 20 miljoner per år. Men i gengäld får ju S deras röster vilket tydligt framgår av att partiet är absolut störst i den del av Fagersta där flest lever på bidrag. Tjänster och gentjänster.

Men om S i Fagersta verkligen menar allvar med pratet om att integrationen är viktig så måste sociala börja ställa normala krav och kommunens arbetsenhet lära upp folk till de enklaste jobb som att köra gräsklippare, klippa häckar, rensa ogräs eller tvätta ren eller måla om nerklottrade fasader.

Det skulle på köpet ge en vackrare omgivning att vistas i nu när NVK inte längre hinner med att hålla ogräset borta från gator, parker och torg. Det är inget meningslöst jobb att se till att det hålls snyggt i Fagersta.

En som jobbat sedan 18 års ålder

%d bloggare gillar detta: