Vänstern i Fagersta tog tag i missbruket och har räddat mångas liv

INSÄNDARE

Under 1970- 80- och 90-talet var Vilhelminaparken en plats som få ”vanliga” Fagerstabor ville besöka. Ständiga fylleslagsmål mitt på dagen, oväsen, urinering helt öppet och trakasserier mot oskyldiga. Men tack vare en föredömlig insats av Vänsterpartiet är parken i dag den idyll den ska vara.

Socialdemokraternas modell var att placera missbrukarna på ”Kottis” och senare i små moduler. Det ledde bara till att Fagersta drog till sig folk från andra orter eftersom man kunde missbruka ifred och håva in socialbidrag.

Det satte Vänstern med Stig Henriksson och socialordföranden Teemu Sulin stopp för tillsammans med Moderaterna. Det började ställas krav på missbrukarna att genomgå behandling om de skulle få bidrag och för otaliga har det blivit räddningen till ett anständigt liv med egen försörjning och en riktig bostad.

Vi är många anhöriga som har anledning att vara tacksamma för att Vänstern tog tag i detta samhällsproblem som leder till så stora tragedier och även kostnader för samhället. Visst finns det de som inte lyckas bli nyktra men de är ändå få jämfört med hur det var på den gamla sossetiden då sociala inte hade fått effektiva verktyg att ta till. De värsta fallen skickades till torken för att sedan komma hem och gå direkt till bolaget.

Varför kan man inte agera med några krav på den stora skara i Fagersta som nu lyfter 20 miljoner i bidrag utan att vara varken missbrukare eller sjuka? Är det sossefacket som sätter stopp för att ge dessa människor möjlighet att försörja sig och integreras i det svenska samhället så är det inget annat än skandal.

En tacksam som fick sin pappa tillbaka

%d bloggare gillar detta: