Vad vill M och L göra för Fagersta?

INSÄNDARE

På riksplanet står det nu tydligt mellan två block vid valet – ett blått med M, L, KD och SD, och ett rödgrönt med S, V, C och MP. Men vad röstar vi på i Fagersta om vi vill se en förändring efter åtta år med konstiga affärer?

Varken Moderaterna eller Liberalerna vill ha något samröre med Socialdemokraterna på riksdagsplanet, medan båda partierna har möjliggjort ett S-styre i Fagersta där Vänstern och Sverigedemokraterna ensamma opponerat sig mot besluten.

Exempelvis det att sälja Brukskontoret och hyra in sig på 25 år, vilket enligt all ekonomisk sakkunskap blir mycket dyrare än att ha stannat kvar på Norbergsvägen. Men majoriteten drev igenom det.

Till detta kommer att Fagerstas skattebetalare redan tvingats betala hyror på flera miljoner även för de tomma höghusen, där man efter ett år ännu inte kommit igång med någon ombyggnad till hyreslägenheter. Rent slöseri med andras pengar!

Som tur är lyckades V och SD stoppa köpen av de nedgångna fastigheterna på Hantverksvägen, som annars kunnat förstöra Fagerstas ekonomi för många år framåt. S var på god väg att upprepa misstagen från förr när det gäller bostäder.

Hade förväntat mig bättre omdöme från Moderaterna när det gäller skötseln av ekonomin, till exempel blev storköket dubbelt så dyrt som planerat, men nu är det dags att bekänna färg inför oss Fagerstabor – vad vill M och L egentligen?

Räcker det att få sitta med och känna doften vid maktens grytor, eller har ni några egna idéer om vad ni vill se förverkligat i Fagersta? Ska vi fortsätta ha lika låga krav på de som får 20 miljoner i socialbidrag i Fagersta varje år?

Om inte M och L ger klara besked så kommer era röster att gå antingen åt höger till SD, eller till vänster där de båda i alla fall har modet att framföra sina åsikter och krav och ta strid för dem.

Maria, född och trogen Fagersta

%d bloggare gillar detta: