Artikeln om Fagersta Nyheter med i ny bok om bästa reportage

Bokförlaget Volante ger ut den inbundna boken Det nya landet, där man har samlat tidningen Expressens bästa reportage från hela Sverige. Ett kapitel handlar om Fagersta Nyheters framgång.

Reportaget om Fagersta Nyheter heter Mannen på soffan och syftar på nyhetssajtens skapare och redaktör Ola Wahlsten, som ofta skriver sina artiklar liggande på soffan för att vila den opererade ryggen.

Reportaget skrevs av den dubbelt prisbelönta reportern Johanna Karlsson, som besökte Fagersta i flera dagar och talade med politiker och allmänhet om FN:s framgång och att den huvudsakliga debatten i Fagersta förs på dess Facebooksida sedan några år.

– Det var väldigt roligt att Expressen uppmärksammade Fagersta Nyheter så stort och det är förstås hedrande att reportaget får vara med i boken om Det nya Sverige.
Det är viktigt för demokratin att nya kanaler kan startas och ha en chans mot mediejättarna med deras stora ekonomiska resurser och statliga stöd för att driva lokalpress, tyvärr med monopolställning på många orter, säger Ola Wahlsten.

Bokens 250 sidor innehåller 19 mycket välskrivna reportage som i olika grad blivit omtalade både ute i landet och bland toppolitikerna i riksdagshuset. Bland annat Striden om Norrlands guld, Berättelsen om ett bombdåd, Bortgift som 14-åring och slav på Möllan, När polischefen tog makten, Byn som S glömde, Tvingade till tystnad i den öppna staden, Ett reservat för övre medelklassen och Barnen på Ramels väg.

%d bloggare gillar detta: