Världmästare tränar Västanfors flickor

Klubbens äldsta flicklag får förstärkning på ledarsidan av 22-åriga Elin Karlsson, som tog VM-guld som spelare i det svenska F17-landslaget.

För några år sedan drog Västanfors på nytt igång ett flicklag och som nu har blivit två. Intresset har hållit i sig hos de äldsta tjejerna som trots pandemin har haft möjlighet att spela tävlingsmatcher.

Nu stärker klubben ledarstaben runt laget med Västanforsfostrade Elin Karlsson. Hon har meriter från fyra säsonger i Västerås SK i högsta serien och är dessutom världsmästare med det svenska F17-landslaget. Tyvärr måste hon avbryta spelarkarriären efter några kraftiga hjärnskakningar.

” Så spel för egen del är uteslutet. Men jag vill gärna vara med på isen igen. Jag känner ett sug efter bandy, så det här ska bli kul, säger Elin Karlsson till Västanfors hemsida.

Kommande säsong väntar spel i serien närmast under allsvenskan som i sin tur har elitserien över sig. Hittills är sju lag klara för serien; Västanfors IF, Uppsala BoIS, Hammarby IF, Spånga/Bromstens BK, Örebro SK, Västerås SK och Finspångs AIK.

%d bloggare gillar detta: