Två pallplatser för ”Lången” Pettersson i back-SM

Under helgen kördes deltävling 1 och 2 i back-SM/RM i Håksberg, Ludvika. Tomas ”Lången” Pettersson försvarade Fagersta MK:s färger med bravur då han blev trea på lördagen och kom tvåa på söndagen bland 17 startande i klassen rallybilar 2wd.

I klassen Rallybilar gr F & Voc fick Nisse Strömgren och Björn Lidén som körde varsin BMW 320 kliva upp på pallen. På lördagen kom Nisse på tredje plats och Björn in på femte. På söndagen blev Björn blev trea med Nisse strax efter på en fjärde plats.

Under söndagen kördes också Jubileumssprinten där Laxå MK stod som arrangör. Tävlingen var en Rallysprint utan noter. 65 ekipage var anmälda till tävlingen.

Hugo Carlberg med pappa Stefan Carlberg bredvid var ensamt ekipage i klassen Ungdomsrally. Deras tid i mål räckte till en 25:e plats totalt alla klasser inräknade, vilket var imponerande kört.

I klassen C – VOC / Grupp F / Grupp N -140 körde Jesper Forsman en Volvo 240 med Mats Forsman i högerstolen. Det gjorde det så bra att det blev en tredjeplats.

Till sist klassen 4 wd. Där körde Erik Pettersson sin Subaru med Pontus Björnberg vid sin sida. Duon kom in på en femte plats och var snabbast av C-förarna i denna klass.

%d bloggare gillar detta: