Finns det inga med socialbidrag som kan rycka in och jobba?

INSÄNDARE

Det händer allt oftare att simhallen är stängd på grund av akut brist på personal. Finns det verkligen inga av alla dessa arbetslösa i Fagersta som kan läras upp att rycka in?

Det spelar ju ingen roll hur många gånger de styrande upprepar mantrat att ”Alla som kan jobba ska jobba” när det fortsätter likadant år ut och år in med utbetalning av socialbidrag för miljontals kronor varje månad bara i Fagersta medan simhallen har sådan brist på personal att man tvingades hålla stängt hela jullovet till exempel.

Det senaste som meddelas är att utebadet bara kan hållas öppet två timmar på lördag och söndag på grund av att personalen är sjuk. Har Fagersta så dålig beredskap trots 1400 anställda att man inte kan omfördela några som vartenda företag måste göra vid sjukdom för att det ska fungera, så är det väl på tiden att det ställs krav på de som saknar arbete att ta det som finns.

Nu klarar de tydligen inte att köra gräsklippare men att sitta i simhallskassan och ha koll vid bassängen kanske de klarar om kommunen bemödar sig om att ta reda på det. Det vore ju en win-win-situation där människor som passivt lyfter socialbidrag får komma ut och arbetsträna och känna att de gör nytta samtidigt som i det här fallet simhallen kan hålla öppet.

Trogen simborgare

%d bloggare gillar detta: