Semesterstängt på sjukhuset i Fagersta för första gången

Fagerstas vårdavdelning stänger under fyra veckor i sommar. Orsaken är brist på sjuksköterskor. Det är första gången i lasarettets historia som det sker.

Problemet med att rekrytera sjuksköterskor till medicinkliniken har förvärrats den senaste tiden, främst på grund av svårigheterna att pendla till Fagersta på tider som passar arbetet på en dygnsöppen verksamhet. Och i Fagerstaområdet finns inte tillräckligt med sjuksköterskor, vilket även drabbar Fagersta kommun som till och från måste ta in personal från bemanningsföretag.

Efter midsommar stänger medicinkliniken vårdavdelningen i en månad, vilket innebär att patienter från Fagerstaområdet måste flyttas till i första hand Köping under den perioden.

– Vi har sexton platser totalt, men på grund av sjuksköterskebristen så har vi inte haft alla öppna på ett år. Det har pendlat mellan åtta och tolv vårdplatser, säger Beate Kärrdahl Bedics, biträdande klinikchef till SVT.

Vårdcentralen Mitt hjärta påverkas inte av detta eftersom den drivs i privat regi.

%d bloggare gillar detta: