Politiker har inte kompetens för att sitta i bolagsstyrelser

INSÄNDARE

Är tyvärr inte förvånad över att politikerna i Strömsholms kanalbolag klantat sig rejält genom att inte agera med kraft när missförhållandena uppdagades för ett år sedan.

Bara för att man är socialdemokrat eller moderat så betyder det inte att man är kompetent nog att sitta i en styrelse för ett aktiebolag. Det krävs helt annan kunskap för att ha ett sådant ansvar. Snarare så är sossar de allra minst lämpade med sin stora brist på erfarenhet från hur företag ska skötas.

Men bara för att de valts till kommunalråd så anses de kunna klara allt möjligt och får automatiskt fina sidoposter som de oftast har noll utbildning och erfarenhet för att klara.
Då går det som det går.

Hoppas att både styrelsen och vd:n i kanalbolaget åker all världens väg vid bolagsstämman och att de ersätts av folk med kompetens på företagarområdet. Någon sådan borde det väl finnas bland alla politiker inom Fagersta kommun? Eller …

Företagsledare i Fagersta

%d bloggare gillar detta: