Meriterad back förstärker FAIK

Den defensivt skicklige och meriterade Sam Perstedt, 28 år, förstärker Fagersta AIK den kommande säsongen.

Försvararen har Stenungsund som moderklubb, spelade TV-Pucken för Göteborg och fostrades sedan i Frölunda HC där han under juniortiden spelade på högsta nivå i så väl J18 Elit som J20 Super Elit. Karriären fortsatte sedan i Uppsalaklubben Almtuna IS.

”Sam har spenderat merparten av sin karriär i HockeyEttan där han har noterats för 161 matcher och trots en främst defensiv roll har han även producerat 29 poäng framåt. Wings HC, Varberg och Lindlövens IF är klubbarna han har representerat i HockeyEttan genom åren. I Lindlövens IF hade han så väl FAIK:s nyblivne huvudtränare Mathias Morén som fd huvudtränaren Sebastian Varjomaa (numera i Arboga) i båset, så vi vet med andra ord precis vilken spelare och karaktär vi får in i laget”, säger Fagersta AIK:s sportgrupp till klubbens hemsida.

”Jag ser dels fram emot en ny utmaning i en ny klubb, men även att få jobba med ”Morre” (Mathias Morén) igen. Det är fortfarande tidigt på försäsongen men förhoppningarna inför säsongen är att kunna bidra framförallt defensivt till att vi vinner så många matcher möjligt”, säger nyförvärvet.

”Vi är såklart riktigt nöjda med vårt nyförvärv. Vi får in en rutinerad back som tillför defensiv spets. Sam kommer att få en stor och viktig roll i laget och han kommer med största sannolikhet även bidra en hel del offensivt. Det är en bra kille som passar väldigt bra in i lagbygget och i FAIK. Han kommer garanterat bli en publikfavorit i vinter,” påpekar FAIK:s sportgrupp.

%d bloggare gillar detta: