Polisen måste utreda vakternas beteende i Vilhelminaparken

INSÄNDARE

Vi är många som upprörts över vakternas beteende i Vilhelminaparken i lördags kväll när en berusad person skulle tas om hand.

Vanligtvis sker sådant här i stökig krogmiljö men här slogs personen ned inför småbarnsfamiljer och fick handbojor på sig. Men ändå satte sig en tung vakt på honom för att han inte skulle kunna röra sig samtidigt som fyra-fem vakter stod bredvid och motade undan folk mer eller mindre bryskt.

Arrangörerna av den fina Våryran ska inte lastas för detta att vakter till och med bar sig bryskt åt mot barn efter uppträdandet utan det är vaktbolaget och polisen som måste gå till botten med detta för att något liknande inte ska behöva upprepas nästa gång det är stadsfest för barnfamiljer.

Misstanken ska inte ens behöva uppstå att Fagerstapolisen på grund av någon form av kollegialitet väljer att avstå från att utreda detta som ledde till att den omhändertagne personen måste köras i ambulans till akuten för vård och många åskådare tog illa upp av det som skedde. I och med att det skedde på offentlig plats kan polisen själva starta en utredning även om ingen anmälan kommit in. Behöver de vittnen så finns det gott om sådana på sociala medier.

Ledsen och förbannad förälder

%d bloggare gillar detta: