Västanfors får behålla sin målkung

Gabriel Augustsson, uppväxt och bosatt bara något hundratal meter från Västanfors IP, var bästa målskytt i laget senaste säsongen. Nu är det klart att han stannar kvar.

En talangfull spelare som redan hunnit med sex säsonger i A-laget och noterats för 152 matcher och 93 mål. Gångna säsong var Augustsson Fläktens främste målskytt med 23 mål i allsvenskan och fem i kvalserien. Målen i allsvenskan räckte för att ge honom en tolfteplats i skytteligan. Inte illa för en lirare som spelade i laget som gjorde minst antal mål i serien, 75 på 24 matcher. Och det är ingen hemlighet att andra klubbar har försökt att locka honom till sig”, skriver klubbens hemsida om den snart 20-årige spelaren.

– Jag trivs i Västanfors, och jag vill fortsätta att utvecklas här. Jag tror att det blir en bra säsong, jag gillar ”Zinken” (Alexander Zinkevitch) som tränare. Han gav mig chansen i A-laget förra gången han var här, säger Augustsson.
– ”Zinken” har bra disciplin, det kanske behövs med ganska många unga i laget. Och han är bra på att utveckla unga spelare, för han ser detaljer som inte så många ser.

Läs mer här:

https://www.laget.se/VIFBandy/News/6985650/Baste-malskytten-stannar-i-Flakten?fbclid=IwAR3U0U156g0z3Y24gCEsH2RhPXtiH6iJjwrzRlbLKmINO2u4q3sT2Lw1Npk

%d bloggare gillar detta: