Norberg bäst i Sverige på att göra idealiska skidspår

Skidspår.se och Svenska Skidförbundet skickar ett stort grattis och hjärtligt tack till Spåralliansen i Norberg, som tilldelas Stora Skidspårspriset 2022 för att med stor skicklighet ha preparerat skidspårssystemet som sträcker sig över Vinterstadion Klackberg, Nordansjö och Engelbrektsspåren.

”Fina skidspår entusiasmerar och det finns så många nomineringar till Stora Skidspårspriset 2022 där alla skulle kunnat stå som årets vinnare. Av nomineringarna stack Spåralliansen i Norberg ut som säsongens mest gnistrande snöstjärnor!. Ni har gjort ett enastående arbete under säsongen för att tillhandahålla spår för tusentals lokala och tillresta skidåkare under säsongen 2021-2022!”, påpekar juryn.

Den långa och noggranna motiveringen till utmärkelsen lyder i sin helhet:

”Med ett målmedvetet arbete för att trotsa förutsättningarna och ge en skidupplevelse utöver det normala har Spåralliansen i Norberg glatt lokala och långväga gäster under hela säsongen. 

Även under utmanade förhållanden kunde ni tidigt sätta landets skidåkare i rörelse. En framstående aktör för Skidsverige med många eldsjälar i organisationen! 

Genom att lägga grunden redan under föregående säsong med sprutning av snö för lagring säkrades snöpremiären till den första december med ett långt spår som snabbt kunde byggas ut med ytterligare nytillverkad snö till ett ännu längre spår.

Spårprepareringen har sedan hållit högsta nivå där spårrapporter och nomineringar vittnar om skidspår i toppklass med strålande kvalitet varje dag. Till och med under pågående snöfall har det spårats. 

Med nyfikenhet och vilja att bli ännu bättre deltog ni i slutet av säsongen med pistmaskinsförarna i Svenska Skidförbundets vidareutbildning för pistmaskinsförare längd, trots beröm och glada tillrop över redan bra utfört arbete. Det visar en kunskapshunger och stort engagemang för både personlig utveckling och utveckling av skidspåren i Norberg – till alla besökande skidåkares glädje! 

Spåralliansen i Norberg har en toppensäsong bakom sig och är mycket väl värda Stora Skidspårspriset 2022.”

%d bloggare gillar detta: