C: Oförsvarligt dåligt företagsklimat i Fagersta!

Vi i Centerpartiet i Fagersta vill passa på att hylla alla företagare i Fagersta Kommun. Ni stärker det lokala samhället, bidrar med liv och rörelse och ger oss alla stolthet. Vi behöver lyssna mer till er. Ni bär nyckeln till en växande, framgångsrik kommun.

Fagersta kommun ligger på 284:e plats i landet när det gäller företagsklimat. Det är oförsvarligt. Vi måste göra Fagersta till en attraktiv plats att driva och utveckla företag. Vår kommun är en av de mest sårbara i landet när det gäller att vara beroende på få industrier.

Det är av yttersta vikt att stimulera företagsamhet, båda i tätorten och på landsbygden. Genom en utökad dialog med företagen som finns och genom stöd och rådgivning ge näring till nya företag att frodas.

De flesta företag är små en- eller fåmansbolag, där ägaren eller ägarna ger sin själ och sin tid till att bidra med sin kompetens. De förtjänar kommunens uppmärksamhet, hjälp och stöd. Fagersta måste utgöra bördig jord, där både befintliga och nya verksamheter kan blomma.

Vi i Centerpartiet tycker inte att kommunen skall konkurrera med företag genom att till exempel köpa fastigheter. Där finns det mängder av privata intressen som är redo att ge oss handtag för att stärka det som redan finns.

Vi vill också arbeta aktivt med att utveckla och stärka ett hälsosamt företagsklimat och ett lokalt näringsliv. Småföretagandet ser vi som en viktig pusselbit i kampen mot arbetslösheten inom kommunen, då en livlig lokal ekonomi ger arbetstillfällen för oss alla som bor här.

För i en kommun med ett livligt och växande näringsliv får vi mer pengar till de gemensamma. Det är värderingar jag tror alla invånare som bor i Fagersta kan hålla med oss om.

Yousef Hussin

Sebastian Frannfors

Centerpartiet

%d bloggare gillar detta: