Varför ligger järnvägsrälsen kvar över vägen?

INSÄNDARE

En sak jag funderat över i många år när jag dagligen färdats på Knutsvägen i Fagersta är inkonsekvensen med att det går ett rälsspår över vägbanan medan det är överasfalterat på gång- och cykelbanan.

Jag inser att det finns större frågor här i världen men skulle ändå vilja veta hur man på Fagersta kommun som bestämt detta resonerat. Järnvägsspåret från Hedins till centralen har väl inte använts på väldigt många år och har därför fyllts igen och belagts med asfalt på gång- och cykelbanan.

Men på vägbanan ligger spåret kvar att dunka över med bilarna medan asfalten intill slits bort. Vore djupt tacksam om någon på gatukontoret kan förklara varför man gjort så olika. Kunskap höjer livskvaliteten.

Ängelsbergare

%d bloggare gillar detta: