Misstänkt för mordförsök vill bli försatt på fri fot

Den 41-årige man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit och kastat ned en ung kvinna i ett gruvhål i Norberg, nekar till alla anklagelser. På tisdagen omhäktades han.

Efter att kvinnan räddats ur det djupa gruvhålet och förts till sjukhus kunde hon peka ut den person som slängt ned henne där. Mannen greps i södra Sverige dit han nyligen flyttat från Norberg med sina tre barn.

Han nekade till brott vid de första förhören och fortsatte hävda sin oskuld även vid dagens omhäktning. Han är dock fortfarande misstänkt på sannolika skäl och omhäktades i fyra veckor medan åklagaren samlar bevis mot honom. Mannens försvarare begärde att han skulle försättas på fri fot.

Polisen utreder samtidigt att mannens hustru försvann spårlöst för två år sedan. Enligt uppgifter hade han berättat för den unga kvinnan att han mördat sin hustru. Hon hade begärt besöksförbud eftersom hon var rädd för honom men fick inte gehör för det eftersom han inte tidigare gjort sig skyldig till våldsbrott.

%d bloggare gillar detta: