Drop in-vaccination på sjukhuset i Fagersta i kväll

I dag mellan 17 och 19 är det öppet hus för vaccination mot covid-19. Mottagningen är på andra våningen på
sjukhuset, ovanför Apoteket.

Vaccination mot covid-19 kvarstår som en av de mest grundläggande rekommendationerna för att skydda liv och hälsa, oavsett utveckling. Den rekommendationen gäller redan nu. Det är viktigt att alla som rekommenderas påfyllnadsdos ser till att få den så snart som möjligt. Även den som har haft covid-19 har nytta av vaccinationen eftersom skyddet då blir bredare och mer långvarigt, påpekar Folkhälsomyndigheten.

– Viktigast just nu är att alla som har möjlighet vaccinerar sig enligt rekommendation för att skydda sig själva från allvarlig sjukdom. Samtidigt minskar konsekvenserna för samhället, exempelvis gällande vårdbelastning och frånvaro från arbete. Folkhälsomyndigheten rekommenderar till exempel att alla som är 65 år och äldre tar en fjärde dos vaccin mot covid-19, säger generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

%d bloggare gillar detta: