Det blir ingen gräsklippning för pensionärer i Fagersta i sommar

Den värdefulla servicen med gräs- och häckklippning för pensionärer som bor i villa är inställd i år. Orsaken är, trots den höga arbetslösheten, brist på folk som klarar arbetsuppgifterna.

En stor del av Fagerstas pensionärer bor kvar i sina villor upp i hög ålder, och många tackar gladeligen ja till den service de kan köpa av Fagersta kommun med gräsklippning och snöskottning, som det viktigaste när de inte längre orkar sköta detta själva.

Flera pensionärer har hört av sig till FN och är väldigt bekymrade över att denna för dem så viktiga trädgårdsskötsel dras in i år. Under första halvan av sommaren ska gräset normalt klippas en gång i veckan och klipps det inte alls blir det som en äng med flera decimeter högt gräs och ogräs.

– Vi fick höra av kommunen att det inte finns folk som kan köra en gräsklippare. Det låter ju helt otroligt. Det klarar ju en 15-åring lätt och det behövs inget körkort, säger en pensionär som är mycket besviken på Fagersta kommun.

– Vi har för tillfället inga personer som är redo att klippa gräs och häckar, det innebär att vi inte har möjlighet att hjälpa till med just de arbetsuppgifterna. Men i övrigt fortsätter pensionärsservicen, säger Henrik Nyström, enhetschef på Arbetsmarknad/Integration på kommunen till Fagersta Nyheter.

– Vi arbetar för att kunna erbjuda alla tjänster men just nu ser det tyvärr inte ljust ut inför sommaren med just gräsklippning på privata tomter.

En fråga som flera av de som kontaktat FN ställer sig är hur det kan vara möjligt att Fagersta kommun, som betalar ut 20 miljoner i försörjningsstöd i år inte kan få personal till att klippa gräs.

– Deltagarna i vår verksamhet är för tillfället väldigt språksvaga och att klippa gräsmattor och häckar är för avancerade arbetsuppgifter, säger Henrik Nyström.

%d bloggare gillar detta: