Nattvandringen i Fagersta inställd på grund av urusel uppslutning

Nattvandringen i Fagersta ställs in i kväll, Valborg, som av tradition och erfarenhet anses vara den värsta fyllehelgen för ungdomar på hela året. Orsaken är att varken föräldrar eller föreningslivet ställer upp.

”Ok Fagersta. Nu har vi försökt på alla sätt och vis att få fler med oss ikväll, men bara några få som anmält intresse och endast 1 person som tryckt på ”kommer” förutom jag själv och Henke”, skriver Elin Vestholm på föreningens Facebooksida.

I höstas gick Fagersta kommun ut med ett erbjudande om pengar till föreningarna i Fagersta om de ställde upp.

”Öka tryggheten på kvällar och helger och få pengar till er förening! Under flera år har Nattvandrarna varit aktiva i Fagersta och varit ute under kvällar och helger för att finnas till hands för våra barn och unga. Nu behöver vi flera vuxna som Nattvandrar!

Nu bjuder vi er föreningar att vara med och nattvandra och för detta så får ni ett ekonomiskt bidrag. Visst låter det bra? En win – win för alla!”, skrev kommunen. Utan framgång.

”Vad som händer med Nattvandring Fagersta från och med nu måste vi ta en funderare på.
Ta hand om er ikväll och håll kontakten med era kids som är ute ❤️, skriver Elin, Micke och Henke.

%d bloggare gillar detta: