Fagersta kommun slår igen servicecentret

Det servicecenter för arbetslösa som Fagersta kommun inrättade på Von Rosens väg för att hjälpa arbetslösa stängs nu för allmänheten, trots att kommunen har högst antal arbetslösa och bidragstagare i hela Västmanland.

När arbetsförmedlingen slog igen kontoret i Fagersta bildades ett vakuum där många inte visste vart de skulle vända sig med sina frågor om arbetslöshetsersättning, studiestöd, med mera.

Men samtidigt har också staten ett servicecenter på Bragevägen som kan ge information även från Försäkringskassan och Skatteverket. Detta kommer inom kort att flytta till lokalen där Swedbank höll till.

Fagersta kommuns satsning blev därmed överflödig och sedan en tid har man inte längre några besök. Servicecenter stängs därför och från och med den 2 maj är det inte längre öppet för allmänheten.

”Besöken har stadigt minskat och idag är besöken i princip obefintliga. För personer som är i behov extra stöd finns också vår egna verksamhet och dessa individers behov kan tillgodoses av ordinarie verksamhet”, meddelar kommunen.

%d bloggare gillar detta: