Vänsterpartiet samarbetar aldrig med Sverigedemokraterna

INSÄNDARE

Vänsterpartiet i Skinnskatteberg har tagit initiativ till freds- och solidaritetsmanifestationen med Ukraina den 30 april. Ett antal andra organisationer, däribland de övriga demokratiska partierna, har bjudits in att medverka som medarrangörer. Vänsterpartiet samarbetar aldrig med Sverigedemokraterna.

Anledningen till detta är Sverigedemokraternas syn på de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna. Ledande partiföreträdare har flera gånger framhållit att människor har olika värde. De har påstått att de nationella minoriteterna (sverigefinnar, samer, tornedalingar, judar och romer) inte är riktiga svenskar. De har offentligt deklarerat att invandrare inte passar i Sverige, att islam är en avskyvärd religion.

Riksdagsledamoten Ann-Christine From Utterstedtfrån Västmanland sa i en radiointervju att i Sverige skulle bara kristna kyrkor finnas. Hon kunde inte ge ett direkt svar på frågan om detta innebär att moskéer och synagogor ska stängas. Sverigedemokraterna har förbehållit sig rätten att avgöra vilka som är ”riktiga flyktingar”.

Sverigedemokraterna och Putins diktatur kommer ur samma nationalistiska mylla. Många SD-företrädare har haft goda kontakter med Ryssland och framträtt i ryska propagandamedia. I en TV-intervju vägrade Jimmie Åkesson att välja mellan Biden och Putin.

Det är av dessa skäl som Vänsterpartiet inte har bjudit in Sverigedemokraterna som medarrangörer till freds- och solidaritetsmanifestationen. Däremot är förstås Sverigedemokratiska förtroendevalda, medlemmar och sympatisörer lika välkomna att delta i manifestationen som alla andra.

Vänsterpartiet Skinnskatteberg

%d bloggare gillar detta: