SD inte välkomna på fredsmanifestationen för Ukraina i Skinnskatteberg

I morgon Valborg anordnas en fredsmanifestation för Ukraina i Skinnskatteberg. Men utan representation från Sverigedemokraterna som inte är inbjudna av arrangörerna.

Det är Vänstern, Socialdemokraterna och Liberalerna i Skinnskatteberg som tillsammans med PRO och Svenska kyrkan gått ihop om en manifestation för fred i Ukraina. Den sker vid stationshuset där det blir tal, sång, utställning, fika, med mera.

– Det är ett fint initiativ som tagits, att visa solidaritet med det ukrainska folket. Men Skinnskattebergsborna och andra bör få veta varför de inte kommer att möta några Sverigedemokratiska företrädare där. Vi är helt enkelt inte inbjudna att vara med, säger SD-ordföranden Ewa Olsson Bergstedt.

– Jag har pratat med partikollegor från hela landet och har inte hört från någon att man har exkluderat Sverigedemokraterna, men det gör man alltså i Skinnskatteberg. Alla andra politiska partier är inbjudna, påpekar hon.

Ewa Olsson Bergstedt nämner att hon tidigt initierade, i samråd med Lena Lovén Rolén, S, att kommunen snarast skulle köpa in den ukrainska flaggan.

– Jag lyfte frågan på ett möte med kommunstyrelsen, det är nu gjort och den sitter på kommunens officiella flaggstång. Jag har också tidigt lyft frågan att vi ska se över om vi kan erbjuda boende i kommunen till dem som flyr kriget.

%d bloggare gillar detta: