Antalet svårt sjuka i Covid-19 ökar igen

Från att ha varit nere på ett fåtal personer som behövt läggas in på sjukhus för vård mot Covid, har nu fler länsbor insjuknat och antalet smittade totalt är högt i Fagersta.

Region Västmanland redovisade på tisdagen att 14 patienter vårdas på sjukhus för virussmittan varav en på intensiven. Det är en kraftig ökning jämfört med för ett par veckor sedan och sjukvården räknar med att fler kommer att behöva sluten vård under maj månad innan det planar ut.

Totalt har nästan var tredje Fagerstabo konstaterats smittad av viruset och sjukvården gör sitt bästa för att få fler att vaccinera sig. Inte minst gäller det dem som inte har tagit någon dos än, samt de över 65 år som behöver en fjärde dos för att inte riskera att bli allvarligt sjuk eller dö i sjukdomen.

%d bloggare gillar detta: