Ung kvinna räddad efter att ha fallit ned i 25 meter djupt gruvhål

En kvinna i 30-årsåldern räddades på fredagskvällen efter att ha fallit ned i ett gruvhål vid Storsjön mellan Norberg och Avesta. Kvinnan lyftes upp av helikopter efter tre timmars insats.

Det var vid 17-tiden på fredagskvällen som en man kom gående i området vid Långgruvan med sina barn och hörde förtvivlade rop på hjälp. Han lokaliserade ropen från ett nästan 25 meter djupt gruvhål där en kvinna låg skadad.

Eftersom det var mycket svårt att ta sig ner kallade räddningstjänsten på experthjälp från Örebro och två man kunde efter en hel del förarbete vinschas ned.

På plats konstaterade de att det inte skulle gå att få upp kvinnan efter bergväggen och man beslutade att rekvirera en helikopter från Sjöfartsverket i Norrtälje som lyfte upp henne. Färden med den skadade kvinnan gick direkt till regionsjukhuset i Falun.

Enligt en av dem som deltog i räddningsinsatsen är gruvhålet inhägnat, men staketet är nedtrampat på ett ställe och där har kvinnan gått in och sedan fallit över kanten. Turligt nog finns inget vatten i gruvhålet.

%d bloggare gillar detta: