SD-kvinnor: Fråga S varför de gör skillnad på flyktingar

Svar på insändare från Vänstern i Fagersta

Vänsterpartiet i Fagersta vill ha svar av oss SD-kvinnor när vi frågar sossarna varför de gör skillnad på flyktingar. V ställer en fråga om vårt inlägg, om varför Ukrainska kvinnor ska arbeta men samma krav ställs inte på de som kommit tidigare, vår uppmaning är – fråga socialdemokraterna.

Migrations- och integrationsminister Anders Ygeman (S) framförde följande på en presskonferens under torsdagsförmiddagen. ”Alla som kan arbeta ska arbeta, vi har höga förväntningar på dem som kommer.”

Ministern lät meddela att två regeringsuppdrag kommer att presenteras för Migrationsverket och Arbetsförmedlingen, enligt Aftonbladet. Budskapet är att alla ukrainare som anländer till Sverige från kriget ska försörja sig själva i möjligaste mån. Bakomliggande orsaker är att man vill ha ett kontrollerat flyktingmottagande till skillnad från det som ägde rum hösten 2015. Så ställ era frågor till socialdemokraterna, vad de menar.

Vänsterpartiet fortsätter med att det är svårt att förstå vad SD-kvinnor i Fagersta är ute efter här. Om det inte handlar om att, på ett ytterst oetiskt och omoraliskt sätt, ställa grupper av flyende människor mot varandra!Vår uppmaning till Vänsterpartiet är, ställ även den frågan till socialdemokraterna.

Dessutom har en av undertecknarna från Vänsterpartiet tidigare funderat offentligt varför inte någon annan situation uppmärksammats på samma sätt, där människor i nöd får samma typ av hjälp? (som Ukrainarna antar vi att Leyla Chabbani menar)

”Det är inte bara i Sverige man ser detta fenomen, utan i länder över hela världen. Är det för att Ukraina ligger i Europa? Eller beror det på vad man har för hudfärg eller tro?”, fortsätter Leyla Chabbani.

Den frågan kan nog inte socialdemokraterna svara på utan det kanske ni inom Vänsterpartiet själva kan svara på.

Vi tycker att det är omoraliskt att ställa flyende människor mot varandra, det var därför vi skrev vår insändare, det är nog inte så svårt att förstå om ni inom Vänsterpartiet tänker efter.

SD-kvinnor i Fagersta

Eva Falk

Kicki Eriksson

Lena Svensson

%d bloggare gillar detta: