Bluffdejtande kvinna lurade skjortan av män och pressade dem på pengar

En kvinna i Västmanland döms till villkorlig dom och böter för att hon utpressat flera män på stora summor pengar. Hon ska betala över 200 000 i skadestånd.

Kvinnan fick kontakt med männen på sugardejting-sajter, där män söker vackra kvinnor som de kan umgås med. Efter att de haft kontakt en tid började kvinnan pressa de som är gifta på pengar.

”Kvinnan åtalades för att ha pressat nio män på över 300 000 kronor men endast brott mot fem män är enligt rätten bevisade. Totalt döms hon för sex fall av utpressning och sex fall av försök till utpressning. Brotten har begåtts mellan juli år 2020 och november år 2021”, uppger SVT.

Kvinnans enkla affärsidé var att skapa skriftliga konversationer med männen, där de även lurats att skickat bilder. Men istället för att dejta har hon hotat med att visa allt för männens familjer. Av rädsla för att bli ertappade med att ha skickat lättklädda bilder på sig själva har de gifta männen betalat. Fram till att polisen satte stopp för affärerna.

Kvinnan blånekade och påstod vid rättegången att hon blivit hotad av två okända män som tvingat henne att utpressa männen och pengarna gått till dem som hotat henne.

”Vilka dessa män är har hon inte velat berätta och enligt domen är hennes berättelse en efterhandskonstruktion. Rätten skriver att hennes utsaga har varit ”svävande och det saknas en konkret och trovärdig förklaring till varför meddelandena har skickats från hennes telefon och pengar överförts till hennes konto”, uppger SVT.

Straffet för kvinnan blir villkorlig dom och böter på 14 000 kronor. Hon ska också betala tillbaka drygt 200 000 kronor till männen hon utpressat.

%d bloggare gillar detta: