Hur kan det vara tillåtet med en gammal plåtkoloss stående i Fagersta?

INSÄNDARE

Har besök under påskhelgen av en kusin som flyttade till storstan för många år sedan och nu ville ha en sightseeing genom sin barndoms kvarter.

Vi började i Kolarbyn och körde ner till Västanfors IP innan han ville åka ungdomens raggarrunda från den forna Piazzan, numera Brinelltorget, och upp till Folkets park. Det vi sett hittills tyckte han var en övergiven stad med neonskyltar kvarhängande från fornstora dagar, men sken upp när han fick se Sibylla.

Kusinen, som lagt på sig en del kilo sedan han raggade brudar efter Stationsvägen i sin Volvo Amazon i början på 70-talet, studsade upp och ner på sätet när vi passerade de sedan länge trasiga vägbulorna utanför Handelsbanken och han förstod inte vitsen med att slingra sig fram mellan guppen mot Coops parkering för att ta oss ut på Ejalundsvägen och sedan Blomstervägen. Strax innan hann han få en skymt av Svarta fläcken i Vilhelminaparken och skakade på huvudet.

När vi svängde upp mot Georgssons korvkiosk kände han igen sig, men reagerade på att hela parkeringen var såld och att det nu krävs tillstånd för att ställa bilen där medan man går på bio eller äter en bit mat. Annars blir det dyrt.

Och bakom matstället fascinerades kusinen av en stor lång sak som ger intryck av att innehålla glass i stora lass. I så fall inte särskilt frusen längre eftersom det inte fanns någon el framdragen.

När han fick veta att den här risiga kolossen stått här och skämt området i många år undrade han hur Fagersta kommun kan tillåta det. Jag sa som det är att miljökontoret är utlokaliserats till Avesta och därför bryr sig ingen längre. Men tråkigt är det när man ska visa upp Fagersta för besökare.

Marie, infödd Fagerstabo

%d bloggare gillar detta: