Stor variation på sommarjobb för ungdomar i Fagersta

Fagersta kommun satsar extra på att erbjuda skollediga ungdomar arbete på loven. Nu är det dags att söka årets sommarjobb där det ingår allt från hästskötsel och att arbeta med barn, till att vara ledare eller sköta ett café.

Fagersta kommuns satsning på feriejobb har slagit väl ut och är uppskattat bland ungdomarna. Dels får de känna sig nyttiga genom att arbeta och dels tjänar de en slant som för många är välbehövligt, särskilt de som kommer från familjer där de ekonomiska förhållandena är svaga.

Det finns ett stort utbud av arbetsuppgifter som ger bra erfarenheter för den som är ung och oerfaren på arbetsmarknaden. Förr handlade sommarjobb mest om enformig ogräsrensning, men i år erbjuder kommunen en mängd olika sysselsättningar inom följande områden som de unga kan välja mellan:

  • Administration/kontor och entreprenörskap
  • Aktivitetsledare summercamp fotboll
  • ANT-informatör
  • Arbete med barn
  • Caféverksamhet
  • Dansledare
  • Hästskötsel
  • Vaktmästeri (skötsel, städning och service)

Ansökningstiden går ut 1 maj. Alla ska ha fått svar senast 17 maj, och de som har sökt ska ha tackat ja eller nej till erbjudna platser senast den 24 maj.

%d bloggare gillar detta: