Fallet med otäcka figuren i skogen i Fagersta löst

Det ligger inget makabert bakom att en figur nedstoppad i en plastsäck hittades hängd i ett träd i skogen nära Hedkärra utanför Fagersta. Den stora dockan användes vid Ryttarklubbens spökvandring.

Halv sju på fredagsmorgonen fick Fagersta Nyheter samtal från polisens ledningscentral i i Uppsala som läst artikeln om två kvinnor som var ute på vandring från Björnbacksvägen upp på ridvägen och mot gamla gruvorna.

– Och där på ett träd hängde en jätteläbbig ”figur”, en nalle i en säck. Någon hade gjort om ögon och mun och den var liksom hängd runt halsen på ett träd. Vi blev riktigt illa till mods, sa en av kvinnorna till Fagersta Nyheter.

– Det var en jätteobehaglig syn och känsla och jag kan inte släppa det där. Kanske är det ett ”litet spratt”, men jag undrar om ett barn tycker så när vi två vuxna blev så illa berörda.

Artikeln fick snabbt flera tusen läsare och många engagerade sig. Polisen ville veta om FN varit på platsen och dess position. Men ganska snart hörde en person i Fagersta Ryttarklubb av sig och berättade att de glömt figuren där efter spökvandringen.

Polisen fick numret till klubbens representant och fick veta att säcken är fylld med hö och kunde därmed avskriva fallet.

%d bloggare gillar detta: