Systemair köper italienskt bolag för 350 miljoner

Systemair har köpt samtliga aktier i det italienska bolaget SagiCofim, som är en ledande internationell leverantör med lång erfarenhet inom filtrering och luftdistribution.

SagiCofim har två divisioner där cirka 60 procent av verksamheten omfattar tillverkning av luftfilter för sjukvård, läkemedelsindustri, marina applikationer och energisektorn. I den delägda produktionsanläggningen i Sondrio tillverkas luftdistributionsprodukter. Bolagens omsättning under uppgick till cirka 36 miljoner euro i fjol med ett resultat på 4,0 miljoner euro. Bolagen har cirka 200 anställda.

”SagiCofims produktion av luftfilter utökar Systemairs produktprogram. Våra luftbehandlingsaggregat för sjukhusmiljöer och Sagicofims filterlösningar för operationssalar kompletterar varandra. Produkterna för luftdistribution stärker Systemair inom produktområdet och vi ser betydande synergier”, säger Systemairs VD och koncernchef Roland Kasper.

Transaktionen kräver godkännande från italienska myndigheter och tillträde är beräknat till slutet av Maj månad 2022. Den överenskomna köpeskillingen uppgår till 33,6 miljoner euro på skuldfri bas.

%d bloggare gillar detta: