Vartenda svin höll sig undan när jaktlaget mobiliserade

Tidigt på lördagsmorgonen samlades 18 jägare i Fagersta kommuns jaktlag för att skjuta av en del av dem som tar sig in på villatomter i norra och centrala delen av staden. Men efter en hel dags letande hade man inte sett ett enda vildsvin.

– Det har ju varit problem den senaste tiden med att de tagit sig in på villatomter vid Folkets hus och ända ned mot Vallongatan och förstört. I dag har vi sökt av ända från Rönningen och ned mot Svedjevägen utan att upptäcka något vildsvin alls. De hade dragit i väg någon annanstans, säger jaktledare Karl-Johan Bylund.

Jägarna hade ordnat med drevkedja, men inte heller det hjälpte för att få tag på vildsvinen, varav flera betraktas som halvtama och orädda för människor efter alla besök i stan.

– Det skulle gå lättare om vi fick ha med lös hund, men det är förbjudet den här tiden. Och vi vill helst jaga och skjuta säkert ute i skogen. Vi skjuter ju med klass 1-vapen och det innebär otroliga risker inne i samhället ifall en kula skulle rikoschettera, påpekar Bylund.

%d bloggare gillar detta: