Café Koltrasten i Fagersta läggs ned

Kommunens kostservice driver sedan många år Café Koltrasten med det ursprungliga syftet att servera luncher och fika till boende vid Koltrastens servicehus och externa besökare. Nu ska det avvecklas.

På caféet arbetar deltagare från arbetsmarknadscentrum och daglig verksamhet. Dessa medarbetare har behov av daglig handledning vilket kostservice personal inte kan tillgodose under helger och helgdagar, eftersom de tjänstgör måndag till fredag.

”Koltrastens servicehus har avvecklats och caféet serverar endast externa besökare. Antalet besökare har därför minskat med cirka 50 procent på vardagar och cirka 65 procent på helgerna. Genom att stänga caféet på helger och helgdagar och därmed säkerställa att deltagarna kan få en daglig handledning, kan ett förväntat underskott vid verksamheten förhindras”, sägs i den utredning som Välfärd och service gjort om caféets framtid.

Matstället är särskilt uppskattat av många som har svårt att ta sig från Kolarbyn ned till Malmen, som är närmaste ställe där kommunen serverar husmanskost.

Kultur- och fritidsutskottet föreslår att kommunstyrelsen beslutar att stänga Café Koltrasten under helger och helgdagar från och med den 1 december, samt att uppdra till kostservice att under våren 2022 avveckla verksamheten Café Koltrasten helt.

%d bloggare gillar detta: