Intagen på Sundbo tryckte vasst föremål mot halsen på anställd

En kille på Sundbo tryckte ett vasst föremål mot halsen på en i personalen som ett led i att rymma från sitt straff. Men flyktförsöket kunde stoppas.

Det var en lördag tidigare i oktober som en anställd på statens slutna ungdomshem i Sundbo var ensam med två ungdomar. SVT uppger att en av ungdomarna ryckte åt sig larmtelefonen och satte sedan metallföremålet mot halsen på personalen.

Den intagne tonåringen förde sedan den anställde uppför en trappa. När de kom upp på den övre avdelningen fick en annan i personalen syn på vad som pågick och slog larm. Flera i personalen skyndade till undsättning av kollegan.

Den intagne gav dock inte upp flyktförsöket och försökte hugga mot personalen som kunde parera killens attacker med vapnet. Den intagne fick dock in flera knytnävsslag och sparkar. En i personalen skadades i huvudet och blödde kraftigt från näsan, enligt den anmälan som lämnats in till Arbetsmiljöverket.

%d bloggare gillar detta: