Åsa Erikssons chanser att bli kvar i riksdagen ökar efter intern kamp

Åsa Eriksson från Norberg är inte uträknad som kandidat till riksdagsvalet. Det stod klart på måndagen då VLT-reportern Ingegerd Backlund kunde avslöja att S-ordföranden i länet, Pia Nilsson, är på väg att petas från listan.

Det drar ihop sig till en liknande strid som inför förra valet när S-distriktet ska fastställa listan till riksdagsvalet. Då stod kampen om den tredje platsen efter Pia Nilsson och Olle Thorell mellan Anna Wallén, Fagersta och Åsa Eriksson. En chockad Wallén lämnade politiken helt efter nederlaget.

Nu är det den rutinerade Pia Nilsson i Sala som är chockad efter att ha fått veta att valberedningen inte tänker ha med henne på listan som offentliggörs på torsdag. Som ordförande i partiet i Västmanland trodde hon det var självklart.

”Jag är väldigt förvirrad. Valberedningen har föreslagit att jag inte ska stå med på riksdagslistan alls. Jag har känt att jag har ett jättestarkt förtroende från medlemmar och våra väljare. Och det får jag kvitto på i princip varje dag, synnerligen för att jag har jobbat så hårt för att högskolan ska bli universitet och drivit många andra satsningar framför allt när det handlar om infrastruktursatsningar”, säger hon till VLT.

Hur stora, eller små, Marino Wallstens chanser är att nomineras på någon av de tre första platserna är det ingen som vill uttala sig om. Men han har en stark konkurrent i Västerås förra kommunalråd Anders Teljebäck som vill in i riksdagen efter att ha uträttat ett mycket bra arbete som ansvarig för Västerås finanser under många år. Dessutom finns den politiske överlevaren Olle Thorell med i diskussionerna.

Det blir en nervös tid för de inblandade fram till på torsdag då S valberedning presenterar listan. Efter det har var och en utanför valbar plats möjlighet att ta strid och försöka ragga röster på egen hand bland ombuden från länets alla kommuner som ska fastställa vallistan den 4 december.

%d bloggare gillar detta: