Anna Wallén vill inte bli Fagerstas nästa kommunalråd

Anna Wallén, 40 år, har varit favorit till kommunalrådsposten i Fagersta hos många S-väljare ända sedan hon flyttade tillbaka till Fagersta för flera år sedan. Men hon är inte intresserad.

Anna Walléns rikspolitiska bana var spikrak från SSU till riksdagen där hon satt i två mandatperioder och hade tänkt fortsätta. Men efter den uppslitande kampen mellan henne och Åsa Eriksson inför valet 2018, då Eriksson klargjorde att hon skulle sluta med politiken om hon inte fick sitta i riksdagen och fick valberednings stöd, drog Wallén tillbaka sin kandidatur inför omröstningen.

I det läget höjdes röster om att försöka få henne att bli kommunalråd i Fagersta, men eftersom Marino Wallsten då bara gjort en mandatperiod så fick han sitta kvar. Dessutom tackade Anna Wallén för sig inom partipolitiken.

Anna Wallén rekryterades istället som verksamhetsledare för Järnvägsklustret våren 2018 och gjorde ett så bra jobb att hon i maj i år blev näringspolitisk chef på Visita – Svensk besöksnäring i Stockholm. Och där tänker hon stanna kvar.

På FN:s fråga om hon skulle kunna tänka sig att bli kommunalråd i Fagersta svarar hon utan att tveka att hon inte är intresserad av uppdraget och att hon länge varit tydlig med det för partiet.

Därmed återstår i praktiken bara tre personer med den bakgrund som valberedningen letar efter – Jimmy Fredriksson, Niclas Bergström och Åsa-Märta Sjöström.
Av dem som hört av sig till FN har de allra flesta Fredriksson som favorit till posten.

%d bloggare gillar detta: