Häst svårt skadad när bilist körde ut framför transporten

En hänsynslös bilist orsakade svåra skador på 17-åriga Fagerstabon Nikki Lunds ponny vid en incident i korsningen Riksväg 68 – Söderbärkevägen på söndagen.

– Vi kom åkande från Norbergshållet då en vit bil av modell suv körde ut en bit från Söderbärkevägen och stannade. Föraren såg oss men fortsatte ändå ut på vägen och vi tvingades tvärbromsa, berättar Nikki Lund.

För att undvika att krocka bromsade Nikkis mor som körde transporten kraftigt. Det påverkade hästtransporten som krängde och skadades.

De båda chockades av händelsen och hann inte ta registreringsnumret men hoppas att andra som såg förloppet kan bidra med uppgifter. Det råder stopplikt i korsningen. Enligt uppgifter var föraren en äldre man.

”Till dig som körde ut rätt framför oss vid korsningen Fagersta/ söderbärke vid 14:00 tiden: Du har ärrat både mig och min ponny, du har orsakat trasiga kotor i ryggen på min häst. Jag har fått se min älskade ponny hänga ut ur skötardörren i farten med ryggen fast under bommen” skriver Nikki på Facebook.

”Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, hur hade du mage att bara åka därifrån? Min ponny voltade runt i släpet, kastades halvvägs ut ur dörren och fastnade i bommen på vägen. I flera minuter satt han fast. Med kraften av hans rygg knäckte han den tjocka bommen och tog sig ut i panik, alldeles sårig på ryggen.”

Ponnyn Håkan, som Nikki tävlar med i hopp, undersöktes av veterinär på söndagskvällen och det kan bli aktuellt med operation eftersom flera ryggkotor har flyttats vid olyckan. Om ponnyn kan hoppa mer är osäkert.

%d bloggare gillar detta: