Slussen i rondellen vid bron i uruselt skick

Den förr så uppskattade utsmyckningen av rondellen i korsningen vid hembygdsgården håller på att förfalla. Den är också delvis vandaliserad.

Efter att Fagersta kommun under många år fick nobben av Trafikverket på olika förslag att snygga upp rondellerna på riksvägen genom staden, kom det som en stor överraskning när Trafikverket byggde upp en stor och fin sluss i toppen på rondellen i korsningen riksväg 66-68.
Valet av konstverk är gjort med tanke på att Strömsholms kanal går alldeles intill med kronprinsessan Victorias sluss närmast.

Slussen i rondellen är välgjord med tunga, huggna stenar, men nu har tidens tand gått hårt åt slussportarna, som är byggda av vanligt virke och inte underhållts så att de hade klarat snösmältning och regn utan att ta stor skada. Överdelen på ena slussporten är bortriven och försvunnen och delar av slussportarna är kraftigt angripna av röta.

FN kontaktade Trafikverket på onsdagen om konstverket men det fanns ingen tillgänglig som kunde svara på frågan om det ska restaureras.

%d bloggare gillar detta: