Slå två flugor i en smäll och flytta fontänen till svarta fläcken!

INSÄNDARE

Jag går genom Vilhelminaparken till och från jobbet minst två gånger varje dag. Delar av den är riktigt fin men jag har aldrig träffat någon som tycker att det blev vackrare med den stora svarta fläcken, eller blaffan som en del kallar den.

Men nu har Fagerstas styrande plötsligt fått en skänk från ovan lagom till kyrkovalet att reparera misstaget att asfaltera dubbelt så stort som behövdes och det är att flytta Brinellfontänen till parken!

Att som Fagersta kommun nu gör, att inte lita på sakkunniga på miljö- och bygg, som man är delägare i, och beställa en egen bullermätning är signifikativt för envisheten i kommunhuset att till varje pris ha rätt. Kosta vad det kosta vill. Det är ju bara skattebetalarnas pengar.

Av erfarenhet vet ju de flesta att politiker har svårare än folk i allmänhet att erkänna att man gjort något fel. Antingen skyller man ifrån sig på andra eller så tiger man i förhoppning om att folk ska ge upp, det senare är snarare regel än undantag i Fagersta sedan flera år.

Att skjuta upp problemet med att fontänen faktiskt stör närboende genom att mäta igen nästa år innebär bara att fontänen kommer att stå avstängd även nästa sommar då mätningarna kan göras. Sedan ska det dras genom olika långbänkar innan något beslut kan tas.

Nej, acceptera miljöexpertisens och lagens krav och flytta Brinellfontänen till svarta fläcken i Vilhelminaparken. Där stör den ingen och de som slår sig ned för att njuta av en glass kan också glädjas av vattnet som ger liv i parken. På köpet blir svarta fläcken lagom stor så som den ska vara och inte en blaffa som inte är till glädje för någon annan än den som beställde den.

70-talist och Fagerstapatriot – trots allt

%d bloggare gillar detta: