LÖRDAGSINLÄGGET

Musik är globalt och berör alla. Den förenar människor på ett sätt som inget annat eftersom det handlar om känslor som inte går att förklara. Ungefär som med kärlek.

För att hitta ens motsvarigheten i beröring av ett politiskt tal räcker det inte att gå tillbaka till första maj i Vilhelminaparken i Fagersta, eller Tingshusparken i Norberg, utan till John F Kennedy eller Martin Luther King i USA.

Eftersom många läsare, bland dem min gode vän ända sedan ungdomen, skivhandlaren, omtyckte fritidspolitikern, med mera, norbergaren Gunnar Tiger, S, känner till mitt stora musikintresse ända sedan vi såg Queen i Stockholm 1977, och mycket annat på den tiden, har FN tipsats om att lätta upp lördagsmorgnarna med en musiksnutt.

Vi inleder med gitarrsolonas solo av David Gilmore här i en cover av Emeli Hastings på en Gibson Les Paul. Önskar alla läsare en fin helg!

Ola Wahlsten

Ansvarig utgivare

%d bloggare gillar detta: