Kyrkoanställd i Norberg rånad av pistolbeväpnade män

En dag dök tre män upp på kyrkogården i Norberg och erbjöd sig att slipa verktygen som personalen använder för att ansa träd och buskar. Det ledde till att föreståndaren rånades.

Det har varit väldigt tyst om händelsen i media. Polisen har inte gått ut med någonting, men Fagersta Nyheter har fått flera tips om vad som skedde nyligen.

De tre utländska männen sökte upp kyrkogårdspersonalen och erbjöd sig att slipa saxar och annat. De var väldigt påstridiga och hade med sig ett exempel på hur duktiga de var.

Till slut fick de ta med en sax för att slipa den. Efter en dag kom de tillbaka och krävde en stor summa pengar för jobbet. När de vägrades den helt orimliga summan drog en av männen isär kavajen och visade en pistol i bältet. Den skräckslagne kyrkogårdsansvarige hade inget annat val än att hämta pengarna och betala under detta hot.

Efter att männen kunnat identifieras vid en bankomat kunde polisen gripa trion i Uppsala. De är nu misstänkta för grovt rån och riskerar fängelse och flera års utvisning ur landet.

%d