En vädjan till Jan Johansson att ta sitt förnuft till fånga

/Insändare

Under de sista tre decennierna på 1900-talet protesterade Moderaterna, Liberalerna, Centern, Kristdemokraterna och Vänstern förgäves mot den ansvarslösa ekonomiska politik som de hopplöst oresonliga Socialdemokraterna i Fagersta förde.

Stig Henriksson fick tillsammans med M städa upp i det konkursbo som S lämnade efter sig när väljarna sparkade ut dem från sjunde våningen i kommunhuset.
Men efter S comeback har det på kort tid spårat ur och är på väg mot katastrof om inte Jan Johansson och Moderaterna tar sitt förnuft till fånga.

Den ena ogenomtänkta affären efter den andra har avlöst varann där en av de värsta kanske är att man köper Norrbygården för drygt 15 miljoner bara för att riva den, när det finns andra fina platser att bygga äldreboende på.

Men det är en struntsumma jämfört med vad Marino Wallsten nu har på gång. Att köpa in en massa nedgångna, fula plåtbeklädda hus i Kolarbyn för närmare en halv miljard när folkmängden minskar tyder på en oförmåga att vilja se verkligheten.

Marino vill bli en stor aktör i bostadsbranschen och det ville hans föregångare för 30 år sedan också bli. Men hur slutade det på 90-talet? Jo med konkurser och mängder av hus som grävskopan fick ta.

Vi förväntar oss inte att någon i S ska våga säga ifrån utan sätter vårt hopp till Jan Johansson som trots att han är vice ordförande i kommunstyrelsen inte ens hade fått veta vad mötet på måndag handlar om när Marino Wallsten kallade kommunstyrelsen med sin förtrogna Märta Sjöström som justerare.

Så behandlar man inte en person som ingår i en politisk allians och vars röst kan stjälpa hela lasset för Wallsten. Så Jan Johansson, gör Fagersta kommun och dina väljare en god gärning och säg nej till detta vanvettiga projekt. Det vinner du klart på i längden!

F.D. FORSBACKA

%d bloggare gillar detta: