Klart för start med Västanfors gåbingo

Nöjesutbudet i Fagersta går inte på toppvarv precis denna sommar. Men på tisdag är det i alla fall dags för årets första kväll med gåbingo vid Eskiln.

Västanfors bandy är arrangörer. Första start är klockan 18 och fram till 19 går det att påbörja promenaden.

”På grund av pandemin är det viktigt att tänka på att hålla avstånd. Det kan uppstå en del väntetid då det enligt rådande regler bara får vara 100 personer ute längs spåret samtidigt. Gåbingo räknas som en utomhusaktivitet utan anvisade sittplats och där är det tillåtet med max 100 personer”, upplyser arrangörerna.

”För att hålla koll på hur många personer som är ute efter spåret kommer du som startar att få låna en penna ur vårt lager med just 100 pennor. Denna penna ska självklart lämnas tillbaka efter avslutad runda. På så sätt vet vi att det aldrig har släppts iväg mer än 100 personer. I övrigt är det mesta sig likt från premiär- och succéåret 2020. Brickorna kostar 10 kronor styck. Man går sen runt Eskiln där det finns tio tavlor med nummer som man kryssar på sin egen bricka om det finns med där.”

Vinst för två vågräta rader inom samma fält är 25 kronor eller en Sverigelott. Har du tre vågräta rader inom samma fält vinner du 200 kronor eller nio Sverigelotter.
Man räknar med att köra varje tisdag hela sommaren. Något slutdatum är inte bestämt än.

%d bloggare gillar detta: