Bostadsaffären är Fagerstas dyraste med en halv miljard

Om Fagersta kommun köper lägenheterna i Kolarbyn blir det den dyraste affären i stadens historia. Och kritiken är stenhård från dem som befarar att det här blir en svidande förlustaffär för Fagersta. Prisökningen är enligt mäklare skyhög för VS-hus och helt oacceptabelt.

Under lång tid har det klagats över att framför allt delar av bostäderna på Hantverksvägen är kraftigt nedslitna och området har dåligt rykte, med bilbränder och överfall. 
Det bekräftas i flera inlägg på bland annat FN:s Facebooksida.

Priset för Fagerstabostäder är 220 miljoner och innefattar då även fastigheter längre ned i Kolarbyn på Alfavägen och Norbergsvägen. Priset för VS-hus landar enligt parternas avsiktsförklaring på 262 750 000 kronor, vilket totalt blir 472 miljoner.

Och det är bråttom. Det var därför som Marino Wallsten, S, kallade till möte om detta köp innan han ens hade pratat med partiets lierade i Moderaterna och än mindre i oppositionen som är kraftfullt emot denna affär i en tid då Fagerstas befolkning minskar och det krävs stora åtgärder för att få nya hyresgäster.

En mäklare säger till Fagersta Nyheter att det vore vansinnigt att betala så mycket för husen.”VS-hus i Västerås köpte den för 12 miljoner och nu ska de ha 262 miljoner. Går det här igenom kan man inte bo kvar i Fagersta. Det kommer att bli stora skattehöjningar”, säger mäklaren.

Från oppositionens sida är man helt emot affären och betraktar Socialdemokraternas behandling av frågan som en krigsförklaring där man skuldsätter Fagerstaborna för lång tid framåt.

%d bloggare gillar detta: