Är det maffiametoder eller rädsla för opinionen i Fagersta?

Shiro Biranvand, vänstern, är en av många som reagerar starkt på planerna att skuldsätta Fagersta kommun genom stora köp av gamla hyresfastigheter. Han undrar om det inte rentav är maffiametoder.

– Kommunen ska ansvara för en stor del av den samhällsservice som finns här i Fagersta där vi bor. Bland de grundläggande uppgifterna är förskola, skola, socialtjänst och äldreomsorg. Kommunen är skyldig att ha dessa verksamheter enligt lag, säger Shiro Biranvand och fortsätter:

– Andra verksamheter som till exempel bostadsbolag är ett frivilligt åtagande. Fagerstas politiska majoritet bildade först ett bolag och vill sedan köpa bostäder till bolaget för en halv miljard kronor. Bolaget ska sedan ha en styrelse med feta styrelsearvoden och där beslut kan fattas i brukskontorets styrelserum. Jag vägrar sitta i en sådan styrelse som ruinerar Fagersta under generationer!

Biranvand påpekar att S och M har hållit bostadsköpsplaner hemligt.- I brott mot kommunallagen kallar kommunstyrelsens ordförande till ett extra sammanträde en timme innan Kommunfullmäktiges sammanträde utan att skicka handlingar. De kom till mig i dag lördag morgon. Är det hemlighetmakeri eller maffiafasoner, eller rädsla för opinionen i Fagersta Nyheter eller Fagersta-Posten, undrar han.

%d bloggare gillar detta: