150 ungdomar får jobb i sommar i Fagersta

Inför sommarlovet har Fagersta kommun erbjudit rekordmånga i åldern 16 – 18 år feriejobb. Intresset är stort från ungdomarna att få prova på arbetslivet och samtidigt tjäna en slant.

”Vi kan glädjande konstatera att alla som sökt och uppfyllt kriterierna har erbjudits jobb. Det är sysselsättning till drygt 150 unga”, uppger kommunen och fortsätter:

”Arbetet med sommarjobb har förändrats inför den här sommaren för att öka kvalitéten på de jobb som erbjuds och för att ge unga en så bra upplevelse som möjligt. Bland de förändringar som genomförts kan nämnas krav på att alla handledare ska genomgått handledarutbildning, digitala informationsträffar inför att sommarjobben startar upp och att alla unga i målgruppen erbjuds lika lång tid att jobba det vill säga två veckor.”

Man har även sett över informationen sommarjobb på webbplatsen och unga kommer även att ha möjlighet att söka jobb hos kommunen på övriga lov såsom höst-, jul- och påsklov.

Man har också prioriterat att få till en mångfald av arbeten, vilket har resulterat i att flera verksamheter i år tar emot sommarjobbare. Dessutom har kommunen ett nära samarbete med flera föreningar där unga också erbjuds sommarjobb.

”Vi vill möjliggöra att unga får arbetslivserfarenhet och bra och meningsfull sysselsättning under ferieperioderna och arbetet med Unga jobb är ett led i detta”, påpekar kommunen.

%d bloggare gillar detta: