Äntligen slutläckt i Folkets hus

Folkets hus i Fagersta har länge haft ett så dåligt tak att det regnar in. Efter att ha beviljats nästan en miljon kronor av Boverket för att byta ut taket ställde kommunen upp med lika mycket. Och nu är arbetet igång.

Plåttaket har rostat sönder på flera ställen och tre år i rad har föreningen ansökt hos Boverket om bidrag till att fixa taket. I fjol fick föreningen klart med ett stöd på 945 000 kronor

– I vintras märkte vi att det hade blivit värre. Vi måste ha hinkar på stora scenen för att ta upp vatten som läckte in, sa ordföranden Stefan Lundqvist då till Fagersta Nyheter.

Kommunstyrelsen konstaterade att föreningen vill att Folkets Hus ska vara ett komplement till det framtida allaktivitetshus som kommunen planerar att bygga.
Boverket kan lämna investeringsstöd med högst 50 procent av den godkända kostnaden men då krävs att kommunen är med och finansierar projektet med minst 30 procent.

Kommunen ställde upp med lika mycket ur etableringsfonden för att renovera Folkets Hus tak och därigenom skapa fler mötesplatser.
Tidigare har man renoverat B-salen och räknar med att ta emot fler hyresgäster framöver både för möten och annat.

%d bloggare gillar detta: